Nu är det officiellt

Brevet kom idag. Jag är nu medlem i Svenska kyrkan igen. Det var ett stort steg och en hög tröskel men efter samtal med en äkta och seriös kyrkoherde tog jag steget upp på tröskeln. Sedan var beslutet lätt. Det kommer visserligen att kosta mig minst 3000 om året men det är som en viss liten tjock man alltid sa en världslig sak. (Karlsson på taket alltså om du inte redan gissat det).

Jag har varit på floating i Katrineholm. Det är underbart avslappnande. Jag vaknade många gånger av mina snarkningar - så skönt är det. Har du badat i Döda havet? -då vet du vad jag menar annars får ni prova floating saltbad det är mycket billigare.

Sov gott där ute
AKLP - vi tänker på er

En dag i frihet

Frihet kan vara så många olika saker saker. För mig har det varit att stå i tvättstugan, att skura efter X-et, att förbereda veckan men att få bestämma själv när och vad jag ska göra.

För Dawit Isaak betyder det att få komma ur fängelse tillbaka till Sverige.  För många ungdomar betyder frihet  att slippa föräldrars övervakning - ja, frihet är ett ord med mångskiftande innehåll.

Tack alla ni som läser bloggen och ger mig feed back - det är så kul när telefonen ringer.

Ha det gott - vi hörs.

Slit och släp

Tursamt nog fick vi oväntat besök- äldste sonen  med sambo dök upp och bar allt det tunga som skulle iväg idag.
X-et lämnade massor av skräp efter sig. Han konstaterade att han inte behövde alla sina sparade trasiga saker. Han tyckte att jag kunde kasta dem. Vad är det för fel på en del karlar?
Jag tyckte så klart att han kunde kasta sina saker själv. Det är tungt att ta hand om fyra vinterdäck, massor av hjulsidor, trasiga stövlar, trasiga bord, trasiga kläder, osv. Jag tryckte in så mycket det gick i hans bil men trots ett stort flyttsläp fick inte allting plats idag heller.
Jag satte igång och flyttade skåp så fort han åkt. Sofforna flyttade jag igår och idag fortsatte jag med TV:n, fåtöljerna, fristående bokhyllan, två skåp, en kartong full av inspelade VHS-band (som stått under ett skåp pga platsbrist) och massor av andra prylar. X-et har varit hemma hela dagrna och hade därför ansvar för städningen. Gissa om det vällde fram hundhår bakom skåp och under sofforna. Han dammsög lite mitt på golvet. Aldrig flyttade han en sak - gick bara runt omkring. Tur att han flyttade så det blev lite rent på golvet.

Timmen är sen och det är dags att koja. Det blir ju så otäckt tidigt imorgon bitti när sommartiden börjar.
Jag får inte äta upp familjens katter- det är synd om mig. Dexter försökte äta upp två katter ikväll. En hoppade upp och hängde i en gardin och den andra tog sin tillflykt till övervåningen. Här blir han hårt hållen! av sonhustrun som gillar buhundar.

Äntligen helg

Dexter var med på jobbet idag (min hund alltså). Husse flyttar till sin nya familj långt bort. För mig är det bra men Dexter letar efter husse.

Snön som kom är tung kramsnö men eftersom det är plusgrader hoppas jag den smälter bort snart. Annars blir det ett hästjobb att skotta gården. Ska skicka X-et med ett nytt lass i morgon och det blir massor av bärande. Han har inte packat klart så det gör jag - fast nu har jag tagit en paus och hängt de två maskiner jag tvättat åt honom. Allt för att han ska komma iväg fort i morgon igen.

Jag ska åka på påskträff med husvagnen. Jag ser verkligen fram emot att ha vagnen för mig själv och kunna leva ett vanligt normalt liv utan en hypokondriker som har bacillskäck som begränsar tillvaron. Det behöver inte heller vara +26 grader, det räcker med 20-22 för att det ska vara riktigt varmt inne.

Ser fram emot nästa helg då jag verkligen är ensam.

Nattinatt

Livet går vidare

Ibland gör sig livet påmint med stor kraft och man blir tvungen att omvärdera vad som är viktigt.  Många olyckor och sjukdomar som kommer hastigt och oväntat gör att många tar sig en extra funderare. Själv grunnar jag en hel del på hur det skulle vara om det drabbar min egen familj.

Trots allt går livet vidare men det finns en del av själen som aldrig glömmer. Den delen - alla minnen- hämtar kroppen upp igen när det händer saker omkring oss. Jag var med om en olycka och fick en rejäl smäll i ryggen. När det är halt ute och bilen släpper greppet om vägbanan får jag direkt ont i ryggen medan jag alltså sitter och kör bilen. Det är kroppen som minns olyckan och ger mig minnet tillbaka i liknande situationer.

Det finns många medmänniskor som behöver en extra omtanke. Ibland säger vi inget för vi hittar inte orden, ibland för att vi inte vill tränga oss på. Andra gånger har vi ett eget behov av att prata och säger alldeles för mycket så det blir påträngande jobbigt. Balansgången är svår.

Nu ska jag gå till sängs och ta med mig en bok så att jag garanterat somnar utan drömmar om barnen. KRAM

Våffeldagen kom och gick

Nej, det blev inte någon våffla idag. Blev kvar ganska länge med föreningsjobb på expeditionen och så blev det för sent. Mitt brandlarm brukar lösa ut och väcka hela kvarteret så efter kl. 21 är det bäst att inte grädda pannkakor eller våfflor.

Kylan håller i sig men det SKA bli mildare.

Ta väl hand om er alla- det kan aldrig sägas för många gånger för det är så svårt att efterkomma.

Hunddagis

Nu verkar det äntligen som om frågan om hunddagis kommer att lösa sig. Bland nya företag som fanns med i tidningen idag stod ett nystartar hunddagis. Hoppas det inte är kö. Ägaren svarade inte i telefon så jag SMS:ade henne att jag var intresserad. Kul namn: Heta hundar hunddagis.

Har installerat Norman antivirus (egentligen hela säkerhetssviten av program - bilagan till Aftonbladet) och det var ganska enkelt. Min dator har licenstid kvar så det var en annan dator som blev uppdaterad.

Flyttsläp beställt- lastning to kväll- sedan körning på fredag och nästa på lördag! Lördag kväll ska jag gotta mig åt ensamheten och att äntligen få lugnt omkring mig.

AKLP - vi är många som tänker på dig och familjen ikväll och imorgon. KRAM

Ta hand om er alla - imorgon kanske inte finns.

Funderingar

Nu sitter jag här igen med funderingsbok för måndagsmorgnar och tänker delge er lite visdom en måndagskväll istället.

Konsult - vilken vanlig person som helst som är mer än 10 mil hemifrån.

En kompetent person är en person som gör misstag enligt reglerna!

Det finns inget så meningslöst som ett kompetent utförande av det som inte borde utföras.

En allvarlig VARNING: läs alltid noga användarvillkor för tjänster du tänker börja använda. Just nu finns det många som lockar med gratis registrering på tjänsten men i användarvillkoren skriver att man sedan inte kan gå ur! När man väl en gång börjat använda till och med gratistjänsterna är man fast FÖR EVIGT i deras nät. Dessutom har man fräckheten att på svenska informera om att detta är villkor enligt den franska konsumentlagen.
Alltså - läs alltid det finstilta och tänk två gånger innan du trycker på Skicka-knappen.

Igår hittade jag en pärm från 70-och 80-talet med sparade mönster och intressanta artiklar.  Oj, oj, oj, så det såg ut och hu så hemskt att en del nu kommer igen. Min mamma och min mormor sa ofta att allting kommer tillbaka. Så rätt de hade!

Efter kvällens iskalla snöoväder ska det nu bli riktigt skönt att få krypa till kojs. Nattinatt.

Våffeldagen närmar sig

Nu är det dags att plocka fram våffeljärnet och kolla elsladden. På baksidan brukar fettet gå hårt åt gummit och ibland tittar strömförande ledningar ut ur isoleringen.
Köp ett nytt våffeljärn och massor av mix till onsdag då det är den rätta dagen. Sylt och grädde är goda tillbehör som man kan unna sig ibland - varje bebådelsedag t.ex.

Vintern slog till men ikväll är det torrt på vägarna igen. Stackars alla snödroppar som är så fina, det är kallt om fötterna.

Nu finns lägenheten snart på Blocket. Hoppas någon hittar den för KK-annonsen gav inget resultat. Det finns redan 4 lägenheter i Vingåker på Blocket och just nu verkar det ha stannat av totalt. Precis som villaköpen. Är du intresserad av att hyra 104 kvadratmeter på andra våningen med utsikt över en stor del av omgivningarna så skriv en kommentar så kontaktar jag dig.Fd pastorsbostaden på andra våningen i ett gammalt missionshus i Vingåker

Kör försiktigt på morgnarna denna veckan - det hala väglaget kan ställa till det ordentligt om du kör för fort.

Ha en bra kväll

Årsmötessöndag

Efter en skön sovmorgon och en cykeltur med vovven deltog jag i Folkpartiets årsmöte. Vi fick ett otroligt intressant föredrag om HIV-AIDS i Sverige och en personlig berättelse om vardagen för en öppet HIV-positiv människa. Det berörde oss alla djupt.

Efter årsmötet var vi en stor grupp som åkte till Mohammed på Vingåkers hotell och intog en gemensam söndagslunch.
Att äta tillsammans ger en fin gemenskap och en bra avslutning på samvaron.
 Här är några av deltagarna vid matborden.

Nu är vintern tilbaka igen. Snön ligger vit på marken och temperaturen har just krupit under nollan. Riktigt dåligt tycker jag som just fått på sommardäcken på bilen. Den ska för övrigt in på service nu. Fordonsprogrammet i Katrineholm går igenom bilen en gång om året och det syns på den tomma rapporten från Bilprovningen.
Nästa vecka ska jag beställa in- och utvändig tvätt av bilen. Omsorgerna har ett arbetsställe i anslutning till gamla mejeriet där bilarna blir som nya igen för nästan inga pengar alls.Fler borde upptäcka fördelen med att få ett bra jobb gjort utan besvär.

En LÅNG arbetsvecka väntar så Godnatt på er alla och sov gott.

Härliga lördag

I morse strålade solen från en klar himmel och det var verkligen en riktig vårdag. Termometern visade strax över +8 grader och det kändes ännu varmare i solen.. Nästa all is och snö är nu borta och sommardäcken har kommit på bilen.
Ja, inte av sig själva förstås. Min omtänksamme son har bytt dem som vanligt. Jag har två söner som gör det mesta praktiska arbete åt mig.

Läste just följande: skrivbodet är en farlig plats att betrakta världen från. Detta är skrivet före bloggarnas tid så det måste vara alldeles sant. Här skrivs ett och annat giftigt ord, det är nog så. Om jag trampar någon på tårna så gör jag härmed en pudel.

Här kommer ett annat vältänkt ord: För att få något uträttat bör en kommitté bestå av högst tre personer, varav två bör vara frånvarande.

Alldeles själv har jag tagit ner två lampor och en uppsättning gardiner och sedan både hängt upp taklampa och nya gardiner.  Nu planerar jag hur vardagsrummet ska se ut när det bara blir mina egna möbler kvar. Ifall någon misstänker att det blir stora tomrum meddelas härmed att inget kunde vara felaktigare. Det kommer att bli svårt att få rum med alla soffor, bord och fåtöljer som ska in.

Ikväll har jag fortsatt att grunda för kulturpriset. Decoupage är verkligen roligt. Boken jag lånade på Katrineholms bibliotek ger massor av tips och idéer. Det är bara i lexikon som lön kommer före möda så kämpa på med era grejor!

Ha en riktigt skön söndag- Jag tål hur mycker kritik som helst så länge den består av urskillningslöst beröm.

(jag har knyckt en del från boken: Funderingsbok för måndagsmorgnar)
 Söta barnbarn i aktion

Fredag och lugn och ro

Har just avbokat min bokföring (syrran) nästa helg då flyttlasset äntligen går. X:et är som vanligt hos sin nya kärlek fredag-måndag. 
Nu har jag en hel helg framför mig i lugn och ro.  Jag har massor av planer men blir hälften uträttat så är det bra.

På söndag har både Folkpartiet och Vi Unga årsmöten. Det första ska jag delta i.
Står och velar om jag ska engagera mig inför kyrkovalet i höst. Det tar emot men känns ändå angeläget.

Jag var inne i världes bästa affär i eftermiddag: Britt-Maries pyssel och pynt på Vingåkersvägen i Katrineholm. Kom som vanligt hem med en fylld kasse. Nu ska det bli decoupage- SV ska dela ut årets kulturpris - en symbolisk sak- men ledarna ska få varsin minnestavla och kördeltagarna ska få var sitt diplom. Gissa vem som ska göra minnestavlorna!
Jag har grundmålat ramarna ikväll. De ska målas två gånger sedan ska de marmoreras och därefter ska det speciella decoupagepappret fästas på tavlorna. Jag ska ta hjälp av Annika P - som jobbar i affären- med att få till texterna som ska stå på minnestavlorna.

Jag var också på biblioteket i Katrineholm och lånade böcker om decoupage och scrapbooking. Massor av fina idéer! Låna dem efter mig om du har möjlighet annars finns det säkert liknande böcker på ditt eget bibliotek. Jag har köpt en stor bok men de är ju så dyra!

Nya idéer inför hösten

Nu börjar planeringen av höstens verksamhet, har du märkt det?
Kyrkovalet den 20 september ska förberedas med nomineringar, listor och valarbete.
Studieförbunden letar efter nya intressanta ämnen att erbjuda sina deltagare. SV har fått flera nya ämnen.
Vad sägs om Vattnets väg, Kraftsamling SKOG, Israel förr och nu, nytt idéprogram för Vuxenskolan, Ett hållbart samhälle, En ny kulturpolitik, Kyrkan inför valet, Demokrati, Diskrimineringsfrågor........

Under tiden pågår livet som förut. Dag efter dag utan att vi ens märker det. Plötsligt har vi fyllt 60 och blivit riktigt gamla. Skalet ser gammalt ut men vi känner oss som 25 utom när vi ska böja oss ner och dra på stövlarna eller strumporna. För att inte tala om vad alla små saker bara försvinner numera. Förr såg vi precis var allt låg om det så var den minsta knappnål. Nu får vi ta fram förstoringsglaset om vi vill läsa på livsmedelsförpackningarna.

Jag funderar starkt på att hamstra den gamla sortens glödlampor - 75 W - för de nya lågenergilamporna är hopplösa att handarbeta under. Det går bara inte. Jag måste tända lampan minst en timme före för att den ska hinna ladda upp ljuset till en någorlunda hyfsad styrka och det räcker inte i alla fall.  Jag ser fram emot de lampor som ska komma med LED-lampor som ger ett starkt och bra ljus för viktiga göromål.

I morgon har arbetsgivaren inbjudit till en utbildning i det nya arbetstidsavtalet. Hela ÅTTA timmars teoretisk genomgång en fredag.  Hur tänker man? Alla vi vanliga arbetare och tjänstemän är trötta efter en arbetsvecka medan PK (personalkontoret) verkar ha vilat och laddat så att de kan ge allt på fredagen.

 En blomma till alla som kommer!

Långa dagar, långa nätter

Årsmöten på G - mycket förberedelser blir det.
Handlingar: kallelser, dagordningar, årsberättelser, bokslut, förslag mm

Det är skönt när allt är klart- sömnen blir många gånger bättre när man slipper ligga och tänka på allt ogjort.

Gå på möten du kallas till! Någon har utfört ett stort arbete för att förbereda mötet. Det är väldigt frustrerande om ingen kommer. Som pastor Jansson i sketchen med Hasse Alfredsson: varför kommer di inte när jag ringer...

Nattinatt alla andra nattugglor.Näckrosen, Sörmlands landskapsblomma och symbol för en kamratförening från Svärta socken utanför Nyköping.

Grattis

Grattis på födelsedagen! Min sonhustru firar med tårta och planer för framtiden. Spännande.
Pussade lite på barnbarnen också, passar alltid på när chansen finns.
jättefin bukett från en annan födelsedag      Den överlämnade födelsedagsbuketten bestod av tulpaner- denna är från en annan födelsedagsfest.

Jag hoppas att skräckpappan Fritzl får en hård dom. Det är helt otroligt att en person kan vara så ond. Vissa människor har en alldeles egen moral. De vrider till verkligheten så att det passar deras eget syfte- jag känner igen det både nu och i ett tidigare förhållande/äktenskap. Jag har också erfarit att jag delar den erfarenheten med många andra kvinnor.

Systraskap, ordet som plötsligt fylls med innehåll. Inte för att det någonsin saknat det men vi är nog olika mottagliga för budskapet i olika faser av livet. Jag som egentligen aldrig varit rödstrumpa får plötsligt orden ÅÅÅ tjejer - med tillhörande melodi- i bakhuvudet och lyckas inte bli av med den.

Ett annat citat: upp till kamp.... eller det här: Jag vill inte ha ett arbete- jag vill ha en livsuppgift (Bo Setterlind).
Mina dagar som "mamma" åt en äldre man är över, äntligen, äntligen. Nu får någon annan försörja honom, stoppa hans strumpor, laga hans mat, tvätta hans tvätt, deklarera åt honom och fylla i hans blanketter till myndigheterna.

Systraskap, en så ljuvlig klang det har.

Kram på er alla systrar

Vad betyder

En arbetskamrat läste en obegriplig annons i tidningen idag. Vad betyder förkortningen isk?  Det stod.....(isk vid snabb affär). Ingen av oss lyckades lura ut vad som menas. Kan någon hjälpa oss? Skriv en kommentar så vi får veta.

Varje dag lär jag mig en ny förkortning eller ett nytt slanguttryck; ja, nuförtiden kallas det inte slang utan Rinkebysvenska.
Hur  som helst, det är berikande att lyssna och lära av andra.

Just nu översköljs arbetsgivare av ansökningar så fort en tjänst blir ledig. Det underliga är att många söker jobb där det ställs krav på yrkeslegitimation trots att de saknar utbildningen. Hur ska människor tro på systemet med a-kassa om de måste söka alla tjänster oavsett var i landet de finns och oavsett om de har utbildning eller någon som helst erfarenhet inom området. Det blir ju ett enda stort skämt - sök allt som går, bry dig inte om att arbetsgivarna drunknar i onödiga högar av jobbansökningar. Det är synd om människorna- citat från en som förstod detta för länge sedan.

Vi är mitt i årsmötesperioden. Alla föreningar ska ha årsmöte, gärna samma kväll. För små kommuner med personunion i styrelserna blir det en och annan krock förstås men det är ju deadline. Allt ska vara klart före... ja, t.ex. sista mars i lokalföreningen och sista april i kommunen eller regionen/distriktet. Hur många föreningar är du medlem i?? Jag läste någonstans att vi svenskar är med i många föreningar. Vi rent av älskar våra möten och ideelt arbete. Hur skulle det gå för Sverige om allt arbete som utförs i föreningarna skulle avlönas? Konkurs säkert.

Ikväll dekorerade vi två föremål och vi var SÅ JÄTTENÖJDA när studiecirkeln var slut för kvällen. Nu dröjer det två veckor till nästa gång. Jag säger bara det- decoupage, prova det!

Söndagen gången

Vänner - det bästa som finns. Så fort vänner får höra om förändringar i ditt liv finns de där och stöttar. Tag vara på vänner! Själv är jag rätt dålig på att hålla kontakten men som tur är gäller inte det mina vänner. De hör av sig med uppmuntran och goda råd.
Måndag kväll börjar kursen i decoupage - konsten att fästa vackra motiv på föremål. Jag hoppas få lära mig massor av nyttiga saker.
Min busiga hund ska vara hos dagmatte hela måndagen. Han har världens tur att det finns så hundälskande människor som ägnar sig åt att hålla honom sysselsatt en hel dag i sträck.

Jag skulle egentligen helst vilja sova en vecka i sträck eller ha semester en månad men det är inte läge just nu. Livet knackar på dörren hela tiden och stör mig. Nej, stör kanske är fel ord men ni förstår säkert hur jag menar. Det får bli Time Out lite senare i vår/sommar. Det kanske syns på den aktuella designen på bloggen att jag längtar bort?
Det är roligt att byta utseende efter humöret.

Stor kram till er alla och god natt

Fredag kväll

Roligt att Victorias Daniel blir så populär. Det är så mycket tråkigt så vi behöver verkligen positiva nyheter.

Fredag kväll och jag rår mig själv. Har visar den lediga lägenheten för en fyrabarnsfamilj. Det är ont om bra och stora lägenheter. Den här har egentligen för liten matplats för sex personer.

I morgon väntar en utflykt till Nynäshamn.  Avresa 06.30 vilket är alldeles för tidigt en lördagsmorgon men om vi inte startar tidigt blir det mycket senare hem. Funderar på att lyssna (kanske titta på) melodifestivalen. Det är en konstig blandning i år. Dexter ska vara hos mina barnbarn över dagen. Han blir riktigt ompysslad och får mycket motion då.

Återkommer men inte förrän på söndag i min blogg.
STOR kram

Jodå, det blev lite tillägg senare på kvällen. Måste skriva bort ilskan av att ha hittat saker jag ärvt efter min mamma bland mitt X flyttgrejor. Han bara tar allt han vill ha och tycker att det är OK. Jag blir vansinnig (fast jag vet några som hela tiden säger att man inte kan bli det man redan är. HA!)

Nu är det äntligen dags att krypa till kojs - jag är helt utschasad av att ha torkat ur alla tomma garderober och fyllt dem med mina egna käder. Äntligen börjar det bli någon halv centimeter mellan plaggen. Tack Maggan för kortet - nu stämmer det verkligen

Ny  kram till er alla

Sorglig dag i Katrineholm

En elev i gymnasieskolan har omkommit i en olycka. Skolan flaggar på halv stång.
Flera andra elever är skadade.
Mina tankar går till ungdomarnas familjer.

Samtidigt går samhället vidare och många flaggar på hel stång för Daniel och Victoria.
Det är inte underligt att känslorna präglas av ambivalens.

Väntans tider

Elever som inte kommer - tröttsamt.

Onsdag kväll

Mitt i veckan verkar allt så jobbigt. Det är lika många dagar åt båda håll. Ja, till helgen alltså.

SKTF hade sitt årsmöte i Katrineholm ikväll. Vi fick alla med oss en påse med rättvisemärkta produkter hem. Solidariteten lever trots att det finns människor som tror att ALLT görs för vinnings skull. TACH Göran för att du bryr dig om att dra ditt och fackets strå till stacken för en rättvis värld.

I morgon kväll ska jag åka till Björkvik och lyssna till en beskrivning av Bygdeband. Att hembygdsforska har blivit inne igen.

Längtar till måndag då cirkeln om decoupage börjar. Fästa vackra motiv på föremål är ungefär min nivå på konstnärsådra.

Nattinatt och sov gott.Efterrätt av grädde och vanilj Jag ska drömma om panacotta i natt

Plastbarnbarn


Gulliga barnbarn är livets efterrätt

Tisdag kväll

Har ätit en god middag med vänner (i mötesform) och det var härligt.
Allt positivt suger jag upp som en svamp just nu.

Onsdag=rekryterings- och utbildningsmässa i Katrineholm men jag är på Åbrogården i Vingåker hela dagen med studerande på olika nivåer.

Det snöar och har frusit på så vägarna blir glashala. KÖR FÖRSIKTIGT:

Nya vänner på Facebook. Gamla tanter blir som nya i den digitala världen!

Godnattkram till er alla

Världens elände

Lågkonjunkturen sprider sig, brotten tar sig grövre och grövre uttryck (eller så är det så att nyhetsförmedlingen är bättre i den digitala världen), olyckor sker överallt men ändå finns det hopp.
Man kan t.ex. hålla kontakten med familj och vänner på Facebook. Det ger glädje och hopp och många intressanta upplevelser.
Dagen efter den internationella kvinnodagen var allt som vanligt igen. Nu är det männens arena som gäller och statistiken visar att yrken som domineras av män har bättre och de som domineras av kvinnor har sämre löneutveckling än vad de yrkena hade för 20 - 30 år sedan. OCH- det visste vi ju redan, eller hur?

Varje månad är det alldeles för många dagar kvar till nästa lön. Tur att det finns vänner att umgås med- det är inte så dyrt som t.ex. krogen, nattklubb och andra onödiga nöjen.

Har du jagat någon katt idag? Dexter har både jagat och grundligt skällt ut flera stycken.

Igår var det en dag av glädje på Humlegårdens äldreboende - Sonjas sånggrupp sjöng och spelade och fick gamla och skröpliga pensionärer att leva upp en timme. DETTA är en kulturgärning av stora mått. Gruppen, som består mest av andra pensionärer, offrar sin fritid och åker runt i kommunerna i Sörmland och spelar och sjunger gratis för alla som vill ha en glad stund. De spexar också och Sonja berättar både roliga historier och fräckisar.
Glädjespridarna från Vingåker

Puss på er alla och god natt

Presentkort

Hej  alla där ute!

Har du fått presentkort på någonting så är det dags att lösa in det. Om företaget går i konkurs är presentkortet inte värt pappret det är skrivet på - du förlorar allt. Lös genast in alla bortglömda födelsedagspresenter och julklappar innan det är för sent.

Har ni blivit firade idag? Kaffe på sängen någon?
Själv tog jag en lång sovmorgon. Jag älskar dagar när jag får ligga kvar i sängen tills jag vaknar alldeles själv utan väckarklockan. Min goa hund och jag tog en riktigt sen kvällspromenad igår så att vi skulle kunna sova länge.

Så är det snart en ny arbetsvecka. Det snöar ikväll så våren känns verkligen långt borta. Strax dags för kvällspromenaden. Hundvakten hämtar Dexter ruskigt tidigt i morgon. Skönt att det finns så goa människor.

Vi hörs i morgon om ni står ut med mina lösa funderingar.

Kvinnodagen är här

Nu alla tjejer ska vi ge järnet - vi har fått en hel dag för oss själva.

Fick en kommentar om decoupage - det är en lackteknik där man fäster vackra motiv på olika föremål. Ta till exempel en vacker servett - klipp ut motivet (ett lager papper) och lacka fast det på en bricka, tavla, ask, vykort eller vad du vill.
Det kräver övning att få det snyggt och massor av förberedelser och förarbete - inget jobb  för de otåliga alltså. Det här gör man alltså till lyst inte av nödvändighet.

Bakade bullar i lördags (igår) till söndagscaféet på Humlegården och jag kände mig så fruktansvärt nöjd. Det tar alldeles för lång tid för mig, jag gör väl något fel på vägen, men det är roligt att få resultatet klart och kunna äta hembakade bullar.

Min Facebooksida blir bättre och bättre. Tänk vad många bekanta som finns där! Hur många har du?

Ha en RIKTIGT BRA dag - vi hörs i morgon

Bilder till kvinnodagen

            Bild från julkaffe 2008

Huset är mitt!

Nu har vi skrivit alla papper med banken och huset är mitt. Har du också känt en stor lättnad någon gång - en som kommer långt inifrån och som talar om att nu kan det bara bli bättre?

Läste i kalendern ikväll att det bara är några veckor kvar till sommartiden börjar. Vintern är inte slut än och vi får redan sommartid. Ur led är tiden!

Snart kommer flera intressanta domar t.ex. om fildelning, om mordet på en rastplats och diverse andra lite vanligare brott (ekonomiska).

Bara två dagar kvar till Internationella kvinnodagen. Som jag skrev igår är tidningarna nu fulla med reportage om kvinnor. Hur skulle det vara med nyhetskvotering i vanliga veckor? Lika många nyheter om kvinnor som om män.

I dagens upplaga av Antikrundan visades en väldigt vacker Muranoskål i näsduksteknik. Den skulle jag vilja äga för dess skönhets skull. Vilken skicklighet som ligger bakom.

Internationella kvinnodagen

Har du börjat ladda än? kvinnodagen närmar sig. Tidningarna är alltmer fyllda av nygamla reportage om den sämre vård kvinnor får, om kvinnomisshandel och om kvinnors arbetslöshet.
Var finns det bra och roliga med att vara kvinna? eller är det så att någon illasinnad person har hittat på att vi är så insnöade i tråkighet och elände att inget roligt kan skrivas om oss.
Tur att vi har bröllop att glädjas åt (nästa år alltså, det ska planeras i tid så alla hinner sy klänningar och boka av alla engagemang). Jag var själv i England när förlovningen mellan Diana och Charles firades med pompa och ståt. Hur bra gick det? Daniel och Victoria har ju känt varandra lite längre och är förhoppningsvis också mycket mognare i sin relation.
Fy 17 för vänstrare.

Idag har min datakurs börjat blogga. Förvänta er massor med nya roliga bloggar under den kommande veckan!.

På söndag ska jag vara med och hålla ihop ett söndagscafé på Humlegårdens äldreboende i Vingåker. Sonjas sånggrupp har förberett ett kul underhållningsprogram. TACK alla frivilliga som gör detta söndag efter söndag till glädje för alla besökare.

Krisen i Sverige

Nu når krisen ut i småstäder och småkommuner. Varslen duggar tätt och kommunerna aviserar indragna tjänster.  Företagen säger upp alla som inte anses behövas trots att VD:arna får skyhöga bonusar. Vem behövs mest egentligen i ett företag???
IF Metall aviserar höjda A-kasseavgifter till följd av den skenande arbetslösheten. Låt alla arbetslösa göra samhällstjänst i någon form så att vi får samhället att fungera trots lågkonjunkturen och så att den arbetslöse får ett regelbundet liv där han/hon behövs. Ta till exempel alla gamla som aldrig kommer utanför dörren från ålderdomshemmen - där finns massor av plats för arbetslösa. Promenader stärker både hjärta, hjärna och muskler.

Ha en skön kväll - det börjar äntligen bli vår.
blåsippan ute i backarna står, nicker och säger att nu är det vår

Scrapbooking

Nu är kursen slut! Snyft (men som tur är blir det fördjupning i höst).
Nu blir det ny cirkel i decoupage den 16 mars. Hittills har jag köpt alla askar jag behövt men nu ska det bli ändring. Tänk att gamla tekniker får en renässans in på 2000-talet.
Hantverk är fint och roligt!
Jag har fått underbara beskrivningar på handledsvärmare med instickade pärlor i mönster. Vackert och praktiskt för vem har inte haft en ursnygg kappa med alldeles för vida ärmar som man fryser i?
Det skulle vara kul att ha en scrap-decoupage-stick- och virkjunta där alla gör sin egen sak men tillsammans på en gång. Det är roligt att prata och arbeta tillsammans, det är alldeles för underskattat. Man mår bra av att umgås.
Finns det några som tycker som jag i Vingåker- anmäl ert intresse här. Lokal finns hos SV så vi kan bli många.
Hör av er!

Fildelning och annat

Det är dags för branschen att börja öppna upp för betald fildelning. Se det inte som ett problem- se det som en möjlighet. Framsteg kan inte lagstiftas bort. Inse det.
Mord och annat. Håll mördare och våldtäktsmän borta från gatorna och låt vanliga människor få tillbaka tryggheten i vardagen.
Sänkta löner - helt fel tänkt. Om branschen går dåligt- lägg ner och byt riktning. Framtida A-kassa baseras på inkomst - lägre inkomst = sämre ekonomisk trygghet när det väl går åt skogen.
För det gör det nog - en bättre framtid i en ny bransch är att föredra.

Vasaloppet

Grattis Daniel till en enastående insats - Du är verkligen värd att vinna.
Grattis också Oskar för en stark andraplats.
Grattis alla som körde Vasaloppet idag - ni ger oss tittatare/lyssnare bra underhållning. Ser redan fram emot nästa år. Hoppas vädret är lika bra då.

Melodifestivalen- vann rätt låt? Har inte en susning. Såg två bidrag - det räckte. Det är fantastiskt att så stor publik orkar engagera sig lördag efter lördag. Har folk inget liv?

Idag har Dexter ätit harpluttar på åkern. Han älskar det. Har kollat i hundboken och det är tydligen inte så ovanligt som jag har trott.

Livet rullar på trots allt som händer. Det gäller bara att se framåt, vilket är lätt att säga men inte göra.

KRAM på er alla därute i cyberrymden.

RSS 2.0