nya epostadresser

Att det ska vara så himla svårt. Nytt mobilt bredband istället för det fasta och hos samma leverantör - Telia- borde väl göra att de gamla epostadresserna fungerar. Men inte då. Först måste alla avinstalleras på det fasta bredbandet och så kvickt som 17 registreras på det nya mobila bredbandet innan någon annan hinner lägga beslag på dem. Nu är det klart och jag ligger uppe i den digitala himlen igen.

Skriv nu till mig så att jag får veta att adresserna fungerar! alla mina epostadresser slutar på snabelAtelia.com.

Prova 0706128287 och humle.ek och porsvant och gunilla.porsvant - tack på förhand.

Slå mig en signal på mobilnumret ovan om mailen studsar tillbaka till dig.

Kramar från Vingåker
Gunilla

Vatten

Häromdagen försvann vattnet i hela Vingåkers kommun. Ja, alla som hade kommunalt vatten blev utan. De med egen brunn märkte ingenting men vi andra ...... När man blir utan vatten märker man hur beroende alla är av dricksvatten. Vatten att spola toan med hämtade jag i regnvattentunnan men kaffet fick vänta tills jag hunnit ner på byn och stått i kö en timme vid vattenbilen.

Det verkar som om ingen någonsin tidigare vågat ifrågasätta tappställets utformning för alla stod snällt i en alldeles onödig kö som uppstått på grund av dålig (läs urusel) organisation. Små pytteflaskor för saft och läsk fylldes under ett rör lika stort som en brandpost så det mesta renvattnet hamnade på marken- alldeles självklart eller hur. Människor kom med de hinkar/dunkar/ämbar/flaskor de hade tillgängliga. Sörmland Vatten verkar tro att vi ska komma med 100-litersdunkar med hål av en tallriks storlek att fylla vatten i.

Nu fick vi hålla dunkarna i axelhöjd (lite lägre om man är lång och ståtlig vilket de flesta kvinnor inte är) och hålla, hålla, håålllaaa tills armarna var blå av ansträngning. Det är tungt att hålla i en stor dunk full med vatten. En pall hade räckt men inte ens det hade Sörmland Vatten orkat bidra med. Ett studiebesök på en camping rekommenderas! och inköp av en mer lämplig utrustning för att ge små hushåll möjlighet att tappa vatten.

Ja, nu blev det inte så långvarigt för redan på kvällen hade vi vatten igen även om trycket var dåligt. Tänk om det inte hade varit semester? Vem hade då haft tid att stå så länge i kö?

Jag hörde av andra att Bajamajor var uppsatta i samhället. Tack och lov för regntunnan som gjorde att jag kunde använda toan som vanligt.

Jaha, det var en historia om vatten och kommunalt bolag som behöver skärpa sig. Ha det gott- nu kommer regnet.

Ack Värmeland - riksträff

Tänker med saknad på dagarna på Ransbergs herrgård. Scouterna äger herrgården och hyr ut till olika föreningar.

Jag deltog i min campingklubbs riksträff och årsmöte. Vi campade på de vackra gröna ängarna och dagarna ägnades åt långa promenader med hunden och medtagna böcker. Jag hann läsa två deckare.

På kvällarna bjöd Värmlandssektionen av MHF:s campingklubb på underhållning. En kväll bjöds på Gundegabaletten. Barn och ungdomar mellan 6 och 20 år som dansar balett varje vecka visade upp ett fantastisk program med många klädbyten. En annan kväll bjöds vi på grillkorv, underhållning och fin gemenskap i grillstugan. Tack till arrangörerna för all värme och omsorg under riksträffen.

För att kunna åka hem igen måste jag tanka så jag åkte upp till Munfors mitt i veckan till macken och därifrån gamla vägen över Munkedal tillbaka till Ransberg. Vilket vacker område. De gamla husen renoveras av nya ägare och återställs nu till sin forna glans.

Samtidigt som vi var på Ranbergs herrgård hölls dragspelstämma i Ransäter. Orten var helt invaderad av 3000 besökare. Där fanns också Geijersgården och Erlandergården.

Gör ett besök! Passa på om du ändå har vägarna förbi att se dig omkring. Värmland är härligt på sommaren.

Partitest

Valet 2010 närmar sig och alla tidningar som har anspråk på att vara samhällsorienterande har partitest. Jag har gjort några stycken.
Idag gjorde jag DN:s partitest och blev som väntat Folkpartist. Ja, det är inget konstigt med det. Jag tycks alltid bli folkpartist i alla test - kanske beroende på att jag kandiderar för Fp och kan frågorna.

Det är ett intressant test som verkligen avspeglar skillnaden mellan partierna och på slutet kan man jämföra sina egna svar med partiernas officiella svar. Även den som tror sig vara säker på sin åsikt bör ta en genomgång med testet. Det kan bli riktigt avslöjande. Jag känner flera personer som blivit väldigt förvånade över sina resultat.

Lycka till och ha en skön dag i solen.

Värmebölja

Just nu njuter många av sommar, sol och semester. Värmen är fortsatt hög och jag går mot strömmen - inomhus under den värsta delen av dagen. Jag orkar helt enkelt inte vara ute.

I vintras när jag skottade bort snö nästan varje dag längtade jag efter värme men aldrig trodde jag att det skulle bli så här mycket. Lagom är bäst.

Badvattnet har mycket snabbt blivit varmt. När jag var uppe i Stockholm på Allsång på Skansen (hade fått VIP-biljetter!) med min syster så övernattade vi hemma hos vår kusin. Vi lånade poolen och tog ett morgondopp och det var härligt. Det finns inget som att gå rakt ur sängen ut och simma.
Nu har jag gästat släktingar ute vid Lyttersta och badat i vår källvattensjö. Det brukar vara kallt men till och med Tisnaren har blivit varm. Dextergubben älskar att springa i vattnet vid strandkanten men vägrar att simma ut med mig. Han riktigt råskäller om jag simmar ut för långt. Snacka om att ha livvakt med sig.

Under sommaren kommer jag att åka till Ransäter i Värmland och delta i Campingklubbens riksträff. Midsommar firade jag uppe på Södra Lövåsen i Lindesberg. Varmt och skönt och en toppenplats att vila ut på.
Har du aldrig funderat på campinglivet så är det dags nu. Gå med i MHF:s campingklubb som supportmedlem eller fullvärdig medlem och du behöver aldrig mer tillbringa semestern på campingar med bråk och fylla. På de egna klubbcampingarna råder lugn och ro och fin gemenskap. Alla är välkomna.

Eftersom det är långt mellan klubbcampingar norrut så har jag även blivit medlem i CC Caravan Club. Jag har behövt övernatta en gång hos dem och det var också bra men otroligt mycket dyrare. I år kostar en säsongsplats inklusive el 1200 kronor uppe i Lindesberg hos MHF. Visst, standarden är enkel men det finns toaletter och dusch inomhus och en diskplats utomhus. Klubbhuset används för olika gemensamma aktiviteter men det går att vara där med gäster när de kommer.

Nu ska jag kolla över husvagnen så att allt fungerar som det ska och sedan in till Katrineholm för lite shopping. Det är egentligen alldeles för varmt men ibland är det tvunget.

Ha det nu riktigt skönt i värmen- på torsdag natt mot fredag lovar SMHI lite svalkande regn.




RSS 2.0