På jobbet sedan två veckor

Sommaren tar tid. Mycket tid.
Bada, tvätta svettiga solkläder, grilla, tvätta kläder med grill/röklukt, tvätta leriga kläder efter regnet, tvätta mattor och hänga ut när solen skiner........ Fönstersmutsen syns som 17 när det är ljust hela dagarna.

Nu har kräftmånen äntligen blivit så där stor och vacker som den ska vara i augusti lagom till kräftpremiären. Fast egentligen är det ju inte någon speciell premiär längre, nu när frysta kräftor får säljas hela året. Den yngre generationen kan absolut inte förstå hur man kunde förbjuda försäljning av kräftor utom en viss tid på hösten då alla satt och sörplade.
Det bästa med det var att man visste precis när det var dags att sätta på sig haklappen och pappershatten och sjunga snapsvisor. Nu hör man grannarnas fester lite när som helst. Det är inte någon ordning på livet längre :-))

Jag har grannar med utomhusbadpool - en jättestor inbyggd under tak på altanen- och där festas det ofta. Det låter så härligt. Tänk själv- gänget kommer över i baddräkter, all mat och dryck serveras på poolkanten, musikanläggningen sprider glädje fyra kvarter bort, varenda granne följer med intresse konversationen från distinkt tal till berusat sludder eftersom allt händer utomhus. Ja, nu låter det väl avundsjukt och det är meningen också!

Grannarna är dock ordentliga och slutar festerna i god tid för nattsömnen. Tack för det! Tar gärna emot inbjudan till badtunnan på lördag.

Nu är vinbären mogna och om inte de blir plockade snart så får maskrna ett skrovmål när de rasar av buskarna. Själv har jag frysen full och kan inte lagra mer.

Fick ett tips igår om miljövänlig städning av toalettstolar. Ta en rabarbarber och skär den i små smala skivor. Lägg i toaletten på kvällen. Spola på morgonen och toan är ren av oxalsyran. Ska prova det nu när rabarbern är för seg att äta.
Billigt blir det också för butikerna och tillverkarna vet att ta ordentligt betalt för toarengöring.
Man kan skiva rabarber och frysa för att senare lägga i toan. Tänk vad kul det är när du har gäster och de går till frysen för att leta efter en glass: "vad är det här- rabarber till toaletten- är du inte riktigt klok".

Det är jag ju inte fast inte helt tokig heller. Jag är väl så där lagom egen som de flesta. Hurdan är du? Ta en quizz på Facebook om du vill veta det fast tänk på att resultatet inte har ett dugg med dina svar att göra.

Ha en bra sommar

RSS 2.0