Tentavakt

Sitter och övervakar ECDL-tester i datasalen. Har gjort allt arbete som är möjligt via Internet då jag inte kan nå min arbetsserver från den här datorn och det inte finns anslutning för min arbetsdator. Så nu måste jag fördriva tiden. Har läst och rättat ett elevarbete och rsten är kvar i portföljen i Katrineholm därför blir det nu ett kort inlägg på bloggen.

Lång och krånglig inledning, ja det tycker jag också. Solen skiner, det är varmt och livet är gott.

Jag har varit på kurs på förmiddagen, eller en riktig workshop där vi fick fråga om just våra egna problem. Vårt diarieprogram genomgår hela tiden utveckling så det finns många funktioner att lära sig.

Snabblunch hemma när jag kom tillbaka till Vingåker. Det är ju onsdag = arbetsdag i Vingåker. Det blev en härligt god pizza i ugnen.

Posten hade kommir med en paketavi. Jag vet vad det är!

Jag ansökte om tilldelning av en flagga till min flaggstång och jag har fått brev från länsstyrelsen att  jag får en flagga av rikskommittén för Svenska flaggan. Man brukar få hämta sin flagga den 6 juni men eftersom det var så oklart om det skulle bli något firande i Vingåker så skickas flaggorna ut per post.
Nu kan jag flagga ståndsmässigt på Sveriges nationaldag.

Vi hörs snart igen

Diverse tankar

Ny arbetsvecka- EU-debatten går vidare. PiratPartiet skördar framgångar.

Veckan inleds med solsken och sommarvärme. Kan det vara upptakten till sommarvärmen som brukar komma just inför skolavslutningen för att efter midsommar övergå i ihållande regn? Vi får se.

Eu-debatten intensifieras i och med att de etablerade partierna har egna reklamfilmer och SVT sänder diverse intervjuer med EU-politiker. PiratPartiet skickar ut nyhetsbrev och väljer att klä sig i svart och vitt eller lila färg som en signal till väljarna. TÄNK PÅ MEDBORGARRÄTTEN!

Själv har jag förtidsröstat. Klart första dagen så att jag kan fokusera på annat fram till valet den 7 juni.

Efter fyra dagar i husvagnen var Dexter ordentligt glad att komma till sitt hunddagis idag. Han hoppade ur bilen och ägnade mig inte en blick när jag åkte till jobbet.  Han har nog längtat efter sina "tjejer", de fina spanieltikarna.
Nu är arbetsdagen nästan slut - ska läsa lite elevarbeten ikväll. Först ska jag åka till biblioteket och lämna tillbaka två filmer som inte ens gick att titta på så dålig var kvaliteten på skivorna.
Susan Boyle gick vidare från semifinalen till finalen? eller blir det ytterligare deltävlingar. Jag vet inte men hon var lika bra denna gång. Lyssna på Youtube. Där finns fler bra klipp från Britain got talent.

Glöm inte att du är välkommen på Tupperwareparty på torsdag kl. 19

Ha en skön kväll- grillen kanske ska fram?

Härliga camping

Regn, regn och mera regn men det blir gott om tid att sova så livet är skönt.

Hörde nyss på radion att PP, piratpartiet, i fem mätningar efter varandra ligger över 4%-spärren i EU-valet. Grattis.
Medborgarrättsfrågor är oerhört viktiga vilket inget av de etablerade partierna verkar ha förstått, inklusive mitt eget parti Folkpartiet. Jag säger bara, skyll er själva att ni tappar röster.

Här i Lindesberg är det folkfest på stan. Massor av kul pågår men jag går ståndaktigt förbi. Har lånat en dator på biblan för att skicka er en hälsning.

Välkommen hem till mig på torsdag den 28 på Tupperwareparty. Vi börjar kl. 19.

Vi hörs på måndag igen eller kanske söndag kväll.

Installera nytt program

Grattis Annalisa på 93-årsdagen! Hoppas du har haft en fin födelsedag.

Jag har sett ett kul inslag om nya Windows Vista -  installationstips
Mer om Vista   och ännu mer

Jag ska aldrig skaffa det till min dator om det inte är förinstallerat. Jag tycker att XP är tillräckligt. I min gamla burk har jag sparat Win98 men funderar på att köra in Linux vid sidan av det. Ska nog ta mig en funderare och säkerhetskopiera en del gammalt material först.

Nu är Pirate Bay-diskussionen het igen. Nya domaren har varit medlem i en förening för upphopvsrätt och musikbranschen vill stämma dem för att det går att ladda ner saker via deras servrar. Nu får Piratpartiet vind i seglen - ju mer det skrivs ju fler kommer att gå och rösta särskilt som förtidsröstningen börjar i morgon onsdag 20 maj.


Nu ska jag förbereda husvagnen för helgens utflykt.

Härliga kortvecka

Måndagen gick utan större ansträngning - halvdåligt väder och grått. Tisdagen ramlar på - sedan återstår bara halva onsdagen och därefter fyra dagar i husvagnen.

Ska bli riktigt skönt att få åka bort och sova. Träffa vänner, grilla en korv, gå långpromenader med Dexter och slappa. Det är då kroppen går på lågvarv och mår bra.

Jag tar med mobilen ifall någon behöver höra av sig. Datorn får stanna hemma för jag har ännu inte skaffat mobilt bredband. Jag känner inte att jag har behov av det. Sitter klistrad vid burken hela dagarna och tycker att det är skönt att slippa ett par dagar.

Just nu sitter mina elever klistrade vid sina datorer och löser uppgifter. Jag avvaktar deras påkallande av hjälp och skriver ett inlägg under tiden. Det är ju väldigt irriterande att ha någon hänga över axeln medan man skriver så jag kollar runt då och då på eleverns arbeten men försöker att inte igla mig fast.

Solen skiner just nu men i morse var det grått. Hoppas det blir fint väder i helgen.

Sista rycket

Nu är söndagen över. Det blev en härlig upplevelse på söndagscaféet. Bubblorna (Vi ungas klubbnamn) sjöng och uppträdde för oss deltagare. Vi blev 77 personer sammanlagt varav endast 16 stycken män. Det är som överallt annars i samhället kvinnorna som är mest sociala och träffas över en kopp kaffe.

Hela dagen har Norges segerlåt spelats både i P1 och P4 och så kan man ju lyssna på datorn när som helst.

Gräsmattan klipptes till 25% sedan fastnade jag i högt gräs och bestämde att det går lika bra att klippa resten efter regnet som ska komma. Jag spelade Bingolotto istället för gräsklippning och det var faktiskt mycket mer lättsamt. Ingen miljon denna gång heller men det sista som tar slut är ju hoppet så nästa vecka så......

Efter kvällspromenaden med hunden har jag fixat lite räkningar och bokföringspapper som ska skickas till redovisningscentralen på SV. Nu är det klart och jag ska åka och lägga på breven sedan sova 7 kvart i timmen så jag orkar jobba i morgon. Natti natti och sov gott.

17 maj

Syttende maj och Norge vann sclagerfestivalen. Inte lite utan jättestort!
Här var det verkligen utklassning. Många bidrag var naturligtvis bra men det ska ju gå att sjunga/nynna dem också, eller hur? Det var säkert den härliga och lätta melodin i det vinnande bidraget som avgjorde. Norges bidrag Visst  är den bra och vilken begåvad artist!

Nu får Sverige åka till Norge nästa gång. Ett land där man inte blir bortkörd av polisen hur som helst när man ska göra en intervju utomhus.

I gårdagens lördagsintervju i P1 gjorde man ett reportage med PiratPartiet inför Eu-valet. Den går att lyssna på över nätet Ekots lördagsintervju

Söndag morgon med strålande sol och sommarvärme. Nu ska jag åka till Humlegården och förbereda dagens söndagscafé. Det är Vuxenskolans andra söndagscafé i vår.

Ha en bra dag

Mera om PP

Idag är Aftonbladet fyllt av EU-valet. Piratpartiet skördar fortsatta framgångar och får enligt den senaste väljarundersökningen mer än de 4% som krävs för att få representation i parlamentet.

Många svenskar har nu upptäckt att det vi alltid värnat om i Sverige är på väg att försvinna- den stora öppenheten inom förvaltningar och den personliga integriteten hemma. Fler och fler bedömer helt riktigt att den frågan är viktig och det kommer alldeles säkert att ge PP en plats i Bryssel.

Jag måste tillstå att PP har flyt just nu. Pirate Bay-rättegången, den franska HADOPI-lagen, åtal mot fildelare, avstängning med krav om skadestånd mot enskilda internetanvändare ..... kunde det komma mer lägligt?

Allt detta öppnar ögonen på människor som annars inte intresserar sig för politk. Nu berör det mig hemma i min egen bostad, i mina egna egna mail, i mitt eget privatliv. Alltså engagerar jag mig. Hur gör du?

Förtidsröstningen öppnar nästa vecka. Det finns ingen anledning att röstskolka i detta viktiga val.

En liten kul handling? http://www.internetavgift.se/  
Läs om reaktionen på DN :
http://www.dn.se/kultur-noje/musik/pirate-bay-aklagare-polisanmaler-betalningsattack-1.867251


En annan fråga som berör är de beslut som fullmäktige i Katrineholm ska fatta på måndag. Utan konsekvensbeskrivningar har man pekat ut bestämda tjänster på olika förvaltningar som ska tas bort. Striden/förvirringen är stor kring två badmästartjänster och påståendet att läraravgångarna ska lösas med naturlig avgång. Många vill arbeta kvar - de har nog läst sina pensionskuvert och konstaterat att det blir alldeles för lita att leva av och väljer därför att jobba kvar lite till. Hur blir det i badhuset om den personal som ska garantera säkerheten försvinner? Hur blir det med skolans budget om det inte slutar tillräckligt många? Vilka andra förvaltningar får då skjuta till det som fattas?

Ja, det här är lite lunchfunderingar. Ju hungrigare jag blir dess elakare kommentarer.
Tur att jag har en pizza med mig idag.

Kramis- alla mina trogna läsare (alla tre)

Pirater eller inte

Idag är jag upprörd. Med anledning av beslutet i den franska senaten om avstängning av fildelare har en massa tidningar olika frågor till läsarna. I en snabbenkät frågar man om läsaren har fildelat, inte om läsaren fildelat lagligt eller olagligt men man tolkar i alla fall resultatet som att all fildelning är olaglig!
Det finns alldeles för mycket myter om fildelning. Jag lutar starkt åt att rösta på Piratpartiet i det kommande EU-valet. Den personliga integriteten är jätteviktig för mig. Exemplet Frankrike skrämmer mig + alla som menar att alla som inte har något att dölja får finna sig i att bli övervakade. Jag vill inte ha mitt liv kartlagt in i minsta detalj. Mina mail ska vara personliga inte spridas ut till alla möjliga andra.

Hur tänker du?

Sol men regn på G

Vaknade och solen strålar från en klar himmel. Det är fortfarande kallt och vått i gräset men det uppvägs av den goa solen.
På nyheterna lovade man regn senare under dagen. Hoppas det inte blir på lunchen för idag är Dexter hemma och jag jobbar i Vingåker, alltså blir det lunchpromenad. Förhoppningsvis i uppehållsväder.

Läste nyss om den nya franska myndigheten som ska stänga av fildelare utan rättegång från Internet. Det blir upp till den enskilde att bevisa sin oskuld genom att tillåta ett spionprogram i datorn som rapporterar ALLT man gör. Snacka om samhälle à la 1984. Du har väl läst Orwells bok om det samhälle som övervakar människors minsta steg och hela liv? Boken heter 1984 och var en framtidvision. Omöjligt sa många då för mycket mycket länge sedan (60-talet) men idag är vi nästan där. Alla tekniska möjligheter finns men tack och lov finns det människor som aktivt arbetar emot storebrorssamhället. Lagen i Frankrike kallas HADOPI-lagen. Det verkar helt sjukt men är sant.
Läs mer på DN:
http://www.dn.se/fordjupning/europa2009/ja-till-den-franska-hadopi-lagen-1.864348
Ett intressant inlägg finns också i denna blogg:
http://ledomainedanais.blogspot.com/

Lite fantastisk underhållning
http://www.youtube.com/watch?v=P-ZjOEk4-dI&feature=popw00se09
Greg Pritchard från talangtävling Britain´s got talent

Slut för nu från Hugo Bardu

dvs jag måste gå och jobba

Lagat däck

Nu är däcket lagat och på plats. Jag åker alltid till Plåtis däck och får snabb och billig hjälp. Att laga däcket och få det påsatt igen gick på 200 kronor. Puh! Jag som hade sett tusenlappen fladdra iväg i min fantasi tar tacksamt emot denna lilla utgift.

lagat är bra och billigt

Har du också problem med dina däck så kan jag rekommendera Plåtis däck - fast de har blivit uppköpta och har ett namn till som jag aldrig kommer ihåg. På fasaden står fortfarande Plåtis däck så att man vet att man har kommit rätt. Det ligger mitt emot Axelssons huvudlager och kontor på utfarten mot Örebro.

Det är nu lunchdags och idag blir det mat med Thaismak: ris, kyckling och sweet chili-sås. Mums, mums. En del har ketchup på det mesta av sin mat medan jag föredrar sweet chili. Det piffar upp men det gäller att dosera rätt annars ryker det ur öronen när man äter.

Regntunga moln hänger över staden men än har jag inte märkt att det börjat regna. Jag hoppas på uppehåll, det räcker att det är mulet och svalt väder. Kylan känns i de tunna sommarkläderna.

Arbetsvecka igen

Solig morgon men vått i gräset. Har varit ute på åkern med Dexter, en riktigt lång promenad. Nu är han på sitt hunddagis och det är dags att åka till jobbet. Ska bara blåsa håret torrt sedan till sta´n (Katrineholm) och göra lite nytta.

Ha en bra dag

Punktering

Nu är det konstaterat på riktigt. Jag har punktering. På vänster backdäck - helt tomt i morse. Efter att ha varit barnvaktshjälp hos yngste sonen med fru blev det jobb med däcket i morse. Som tur är är sonen av den praktiska sorten så han hade en 12-V tryckluftskompressor så vi kunde fylla däcket. Efter fyra timmar var det tomt igen.

När jag passerade Katrineholm på hemvägen köpte jag mig en egen pump så när jag åkte för att hämta hem min hund kunde jag på egen hand fylla däcket. Efter 10 minuter här ute hos äldste sonen är däcket tomt igen och nu ska vi sätta på reserven så att jag får lämna in det andra däcket för renovering. Eller kassering om det är för dåligt.

Den slappa lediga söndagen blev direkt en arbetsdag med däckbyte. Hemma lagade jag ett par skor. Nuförtiden limmas ovandelen fast i sulan så man behöver inte vara skomakare för att laga sina skor. Jag köpte Plastic Padding-lim, den sorten som inte är tvåkomponentslim utan går att använda direkt. Det fungerar alldeles utmärkt för jag har limmat skorna på andra sidor tidigare och där håller det.

Det har redan kommit räkningar som ska betalas i månadsskiftet så ikväll ska jag lägga in dem i betalningsrutinen och sedan gör  banken alla överföringar åt mig den dag jag bestämt. Det är verkligen suveränt.

Det regnar emellanåt men blommorna och gräsmattan ser glada ut.

Kram på er alla.

Europadagen

Idag var det mycket om EU i tidningarna. Bra att informationen om EU-valet kommer igång. Det jag saknat idag är europahymnen. Inte en enda gång har jag hört den i radio. Antagligen är jag världens naivaste människa men jag trodde verkligen att våra reklamfria kanaler skulle uppmärksamma den 9 maj lite mer. Man kunde till exempel ha spelat europahymnen så att fler fick kännedom om vår gemensamma musik.

Jag har varit inbjuden på möte med presentation av en affärsmöjlighet idag. Redan när jag åkte tänkte jag att jag nog visste vad jag skulle få höra och mycket riktigt. Den verksamhet jag redan är en del av presenterades. Jag har varit alldeles för dålig att informera om min fritidshobby som just nu är vilande men kan tas upp när som helst.

Vad det är? Jo, försäljning av dagligvaror, förbrukningsartiklar mm för ett multinationellt företag som enbart säljer via relationsmarknadsföring, dvs genom vänner och bekanta och bekantas bekanta. Jag talar så klart om Amway, ett företag som har 50 år på nacken och snart finns representerat över hela världen. Om du blir lite nyfiken kan du se informationsfilmer och produktinformation på hemsidan amway.se

Jag kan verklige rekommendera produkterna, särskilt Eddie Funkhousers make up. Prova världens godaste och mjukaste läppstift! Efter en enda gång är du fast i ett livslångt beroende. Det är inte ofta jag använder make up och läppstift men jag skulle aldrig använda annat än Eddies superbra produkter. Intresserad av att prova? Ring mig.

Hur som helst var det kul att få komma till Norrköping och träffa entusiaster som nyss engagerat sig. Själv gick jag med den 22 september 2000 så det har blivit några år med deras kvalitetsprodukter.

Tvätta lugnt!

Reservdäcket beställt

Idag känns det bra. Nu har jag lämnat alla uppgifter om däckstorlek, antal muttrar, takfönsterstorlek (toaletten) och annat till  Kurts husvagnar och de tar hem allt som behövs inför min semester.
När jag väl får komma på service stänger Sverige för sommarsemester och då är det omöjligt att få tag i grejor. Har du försökt någon gång? ja, att beställa en reservdel på sommaren. Tänkte väl det, det går bara inte. Bäst att vara ute i god tid.

Idag regnar det och är kallt som 17. Blåser gör det också. Garagedörren hade blåst upp när jag kom hem och golvet var fullt av regnvatten. Sommaren känns långt borta just nu men jag har ändå anmält mig till husvagnsträff i Lindesberg/Lövåsen till Kristi himmelsfärdshelgen och till riksträffen i Kusfors i juli. Kusfors ligger i Norrland inte långt från Boliden.
Jag är supportmedlem i MHF:s campingklubb. De har bästa campingplatserna. Inget bråk, tyst och lugnt och massor av nyktra och trevliga campare. Prova det får du se själv. Det är dessutom billigt att bo på en klubbcamping. Vad sägs om en sommarsäsong inklusive el för  1200 kronor? Jag talar om Lindesberg nu - det är favoriten.

Hej alla MHF:are.- vi ses i Lindesberg!
Husvagnsträff en regnig sommar uppe i Lindesberg En regnig sommar tog vi den här bilden av gemenskapen mellan husvagnarna och skurarna.

Man ska ha Husvagn

Nu är den besiktigad och klar - husvagnen alltså. Den gick igenom Bilprovningen utan anmärkningar. Jag fick till och med en kommentar om att bromsarna var bra!

För säkerhets skull har jag beställt en stor service innan Norrlandssemestern och då ska även gasolanläggningen provas. Bilprovningen gör det men det är numera frivilligt och efter att ha läst artiklar om gasolprovning i husvagnstidningar så överlåter jag kontrollen till en husvagnsfirma så att det blir noggrant gjort.

Takluckan inne på toaletten gick sönder förra året och den är numera hopejpad och fastbunden med rep så den ska bytas ut. Jag har beställt ett reservdäck för jag törs inte åka på semester utan att ha möjlighet att byta ett punkterat däck på husvagnen. Antennen till radion som vi körde sönder mot ett träd (vid en restaurang i Flen) förra sommaren ska bytas och en ljusramp monteras över ytterdörren - fast på insidan. Det är väldigt dålig belysning vid ingångsdörren i min husvagn. Å andra sidan ska jag resa till midnattsolen så den kanske inte behövs just i sommar men det blir säkert mörkt framåt hösten och då kan det vara bra att ha lite mera ljus.

Ja, det här är alla nyheter för idag. Ha en skön kväll

Halva veckan

Arbetsveckan är nu till hälften gången. Tack och lov.
Det blir segt när man just varit sjuk och inte har alla krafter tillbaka.
Full rulle hela tiden på jobbet så sängen hägrar verkligen på kvällarna.

Förra veckans Tupperwareparty får sin utdelning ikväll då alla varor levereras.
Jag har börjat spara deras ursnygga bestick. De säljs i förpackningar med en sked, gaffel, kniv och kaffesked.
Man kan så klart köpa alla på en gång men det blir en stor investering och min ekonomi tillåter inte det just nu.

Det är också roligt att samla en förpackning i månaden för alla vet att de har minst en deltagare på sitt plastparty och jag får komma på många trevliga tillställningar.
Prova det någon gång. Det är verkligen underskattat och i onödan sett över axeln.

Ha en fortsatt bra vecka.

Långhelg

Den här helgen startade i sängen med vinterkräksjukan. Så här dålig har jag inte varit sedan jag hade asiaten som barn.
Bra riktigt gamla minns hur hemskt det var. Då hade jag över 40 graders feber och yrade medan det nu stannade vid ont i magen + precis det som namnet antyder.
Idag lördag är jag på benen igen och har ägnat en del av dagen åt att återhämta krafterna. Jag har ätit två kokta potatisar med smör och salt och det var gudomligt. Sedan har jag suttit i datorn och lyssnat på talanger.

Jag fick se en dansgrupp utöver det vanliga - här är länken. De heter Flawless från London:
http://www.youtube.com/watch?v=6GrOMLylvhQ&feature=email 

Jag lyssnadeockså på Cry me a river - en tidig inspelning med Susan Boyle: http://www.youtube.com/watch?v=kXwc-i5eYdU

Susan försökte i ett underhållningsprogram sjunga men blev mobbad på ett gräsligt sätt:

http://www.youtube.com/watch?v=0g9WS3z3jAw

Som kompensation för själen lyssnade jag åter på hennes sång i tävlingen - denna gång med möjlighet att ta fram texten. http://www.youtube.com/watch?v=9lp0IWv8QZY&feature=email

Till slut lyssnade jag på Paul Potts första framträdande och därefter från de officiella hemsidorna delar av hans inspelningar. Här är länkarna:
http://www.youtube.com/watch?v=1k08yxu57NA&feature=email

http://www.paulpottsofficial.com/gb/

http://www.sonymusic.co.uk/artists.php/paul_potts/

Enjoy!

Till alla hundvänner: när jag var sjuk var Dexter hos min äldste son och hans sambo. Han var väl omhändertagen och bortskämd.

Nu ska jag undersöka hur mycket arbete orken räcker till och koka två potatisar till.
Ha en fortsatt skön helg.


RSS 2.0