Tillbaka igen

Efter ett omtumlande år är det dags att sätta fart på bloggen.
Förra årets skolavslutning var fantastisk och årets var också en riktig höjdare men med sorgliga inslag. Kh Mattias Algotsson slutar och Vingåker har fått en ny kyrkoherde.  Mattias avslutningstal till eleverna var lika fantastiskt som alltid när han har något viktigt budskap.
Mitt äldsta barnbarn har börjat på Vidåkersskolan (klasserna 7-9) så hennes avslutning fick jag inte följa men de mindre bröderna går fortfarande kvar på Hansjöskolan och har avslutningen i kyrkan. Förra årets bild av bilparkeringen stämde precis i år igen så det blir ingen ny bild och än så länge ser kyrkan likadan ut men det ska det bli ändring på.
Kyrkoherdebostaden med mycket gamla anor ska säljas och pengarna ska användas till en renovering och ombyggnad av kyrkan. Ja, det lär nog behövas mer än prästgårdspengarna för allt som ska göras.
Vingåker ska få en modern och funktionell kyrka som passar in i modernt firade gudstjänster men också för de mer traditionella ceremonierna.

Min trädgård sköts numera av mina hyresgäster (som inte vill se den förfalla) och ogräset växer högt i gruset som är mitt enda jobb men så fort jag försöker så dummar sig ryggen så jag knappt kan resa mig ur en stol. Sitta och stå går bra men just när jag reser mig känns det som tusen knivar. Om jag kunde skulle jag nog gå framåtböjd hela dagarna.

Dexter går på hunddagiset Heta hundar. Det är härligt att se samspelet i en jätteflock av hundar. En valp -snart vuxen- hund slickar Dexter i ansiktet trots att han morrar lite varnande. Sedan övergår de att leka följa John runt gården. Badpoolen på gården verkar vara populär när det blir som varmast i solen. Dexter glad- matte glad.

Snart semester. Den inleds med Allsång på Skansen- på plats i Stockholm.
Vi syns i TV-rutan. Hej då.

RSS 2.0