Hemma, äntligen hemma

Husvagnssemester innebar 360 körda mil genom Sverige och 21 dagar på vägen.
Vårt avlånga land har mycket vackert att bjuda på och jag nådde målet att handla på Ikea i Haparanda. Till och med flera gånger.
Jag reste genom Tornedalen och konstaterade att det är mycket närmare till Finland än jag hade trott. Jag såg människorna på nära håll och in genom deras fönster. Nu förstår jag bättre varför invånarna i Tornedalen är så angelägna att bli behandlade som en egen gemenskap.

Krigsoperan missade jag med en dag. Jag hade trott att de skulle spela hela sommaren men den avslutades den 12 juli. Tråkigt men sant. Om jag har tur - eller vi alla har tur- så kommer den på TV så småningom.

Där jag har tillbringat semestern har det varit mycket sol och värme men jag har fått rapporter om regn hemifrån. Samma  tur hade jag förra året när det regnade hemma var jag i Halland med sol, värme och bad.

Vill du uppleva en otroligt vacker bygd så res till Haparanda/Torneå.  Det fanns inga knott eller mygg heller men efter min hemkomst var det ett litet jordskalv. Det är väl exotiskt!

Campingen i Töre är både familjevänlig, trevlig och billig. Därifrån kan man enkelt göra dagsresor med bara bilen och lämna husvagnen kvar.

Jag fick tillfälle att handla på Björks Ica i Kusfors. Vänligare butik får man leta efter!  Två bröder som tillsammans driver en lanthandel med det mesta man behöver. Bara den affären är värd ett besök i Norsjö kommun.

På hemväg sov jag/vi på flera rastplatser men också på Camp Norberg där det fanns hundbad!  Man tackar!
Efter två nätter i Lindesberg kom vi äntligen hem Dexter och jag. Jag tror att vi båda är lika glada att slippa sitta i bilen.

När jag fört över bilderna från kameran ska jag lägga in en och annan semesterbild men till dess:
Simma lugnt.

Ångermanland - styvmorsviolens land

Efter två dagars resa med husvagnen kom jag fram till Bjästa och hälsar på släkten. Dexter gör sitt bästa för att ta kommandot över de tre hundarna och han och tiken ryker ihop med jämna mellanrum. Har provat den gamla munkorgen men det fungerar inte så bra så jag ska försöka få tag i en bättre modell.

Imorgon söndag drar jag vidare uppåt Umea och Skellefteå.
SEMESTER- ansvarlöst och härligt!

RSS 2.0