Kortveckan snart slut

Den här veckan går arbetet lätt då ledigheten hägrar. Jag tillhör en priviligierad grupp anställda som har halv arbetsdag på torsdag och sedan är ledig ända fram till måndag.

Värmen har gjort att det fullkomligt exploderat i rabatterna. Plötsligt är allt utslaget, våren tog slut på en gång. Nu har jag tagit fram min ofodrade kappa för på morgonen måste man fortfarande ha något på sig. Vad lätt man känner sig när sommarkläderna kommer på.

Ta det lugnt med vårsolen - det är lätt att bränna sig. När det blåser lite uppfattar man inte att solen tar ett djupt tag i huden.

Nu har Dexter varit en månad på dagis och jag känner en STOR tacksamhet mot den snälla familj som har hand om honom på dagarna.

Dags nu att hämta honom. Ha en skön varm kväll.

Gasoldags

Jag har köpt gasol. Inte för att grlla utan för att ladda husvagnen inför nästa resa.
Kunde inte hålla mig borta från datorn som ni märker.
Hittade en P10 stålflaska för bara 250 kronor (hade såklart den tomma flaskan med och bytte) för bara 250 kronor hos Kurts husvagnar i Linköping. Hos den lokala bensinhandlaren kostar samma flaska nyfylld över 500 kronor. Gasol ska man köpa på husvagnsfirmorna. Det finns alltid och de har bra pris och stor omsättning.

Dagen har varit underbar - lite väl varm kanske men det står jag ut med efter den långa vintern.

Snart är det Robinson.

Deklarationsdags

Har du börjat än?
Ångesten kryper in i skinnet och du letar papper/dokumentation som ska styrka dina avdrag.

Det är dags för deklaratonen. Jag såg en rolig seriestrip där Snobben skriver till skattemyndigheten och säger upp sin kundrelation och ber att få bli struken ur deras register. PRECIS så känns det just nu.

Jag gillar skarpt detta förslag till deklaration:
1. Hur mycket har du tjänat?
2. Hur mycket har du kvar?
3. Skicka in det!

Vi har haft lönesamtal på jobbet. Nu börjar det klarna - vi får årets skärv nästa månad. Med tanke på kommunens dåliga ekonomi är det bra utdelning men med tanke på löneläget i stort är det rätt lite i genomsnitt. SKTF gör ett bra jobb tack vare en mycket engagerad ordförande som har stenkoll. Tack Göran från oss andra.

En av mina vänner har förlorat sin mor. Jag tänker på dig A.

Ibland undrar jag hur vi skulle vara som människor om vi aldrig mötte motgångar.

Jag reser tidigt imorgon till min enda syster och hennes man i Linköping. Vi ska ordna med bokföringen och deklarationen. Tänk att få ha syskon. Det är en gåva att inte bli ensam när föräldrarna går bort.

Nytt blogginlägg tidigast måndag - ha det gott i helgen- vädret ska bli härligt. Fram med grillen och trädgårdsstolarna.

..:-))

God morgon Sverige

En underbar dag väntar. Solen skiner redan tidigt på morgonen och det verkar bli sommarvärme.

Nu är Pirate Bay hett ämne igen. Varenda nyhetssändning har haft ett uttalande av endera den jävige domaren eller en annan jurist som kommenterat jävssituationen.

Jag tror att om det här håller i sig så kommer Piratpartiet att få väldigt många röster i EU-valet den 7 juni. De har ju redan fler medlemmar än några av de etablerade partierna. Det här är större än vad vi gamla ingrodda politiker ens kan föreställa oss. Det är en ny folkrörelse - ett uppror mot en orättfärdig överhet - brist på förståelse för ungdomsgenerationen - ja, det kan kallas mycket men stort blir det!

Här kan man verkligen tala om krockar;  ungdomskultur står mot det etablerade samhället.
Den ekonomiska krisen är ingenting jämfört med detta. Fildelning diskuteras verkligen överallt.

Vad ska du göra i helgen? Fildela? lagligt eller olagligt?
Problemet är att den lagliga fildelningen hamnar i samma träsk av censur som den olagliga.
Jag hävdar fortfarande: ställ rätt personer till svars.  Se tidigare inlägg i denna blogg.

Våren och värmen är här - hurra!

En härlig dag med massor av värme. Nackdelen är att man blir så fruktansvärt trött.

Fildelningen igen - en domare med kontakter bland företrädarna för nöjesindustrin, hur seriöst är det?
Jag tror inte att en enda människa någonsin är objektiv. Vi styrs alla av våra värderingar så det gäller för oss att vara medvetna om dem. Vilket domaren uppenbarligen inte visste eller så struntade han i det.

Rättegången måste tas om och om någon ska dömas för stöld så är det fildelarna inte Pirate Bay. Vi måste dessutom få bättre definierat vad som är privat användning och vad som är komersiellt. Det känns inte som om begreppen är helt klara utan de tolkas oilika av olika företrädare för rättsväsendet.

Nu ska jag gå på möte. Ha en bra kväll!

Penséer

Penséer, tankar eller blommor eller båda delarna - här är de:

Jag har planterat säsongens penséer. För säkerhets skull lät jag krukorna vara kvar inne över natten och det var tur för i morse visade termometern minusgrader. Det kommer att  bli mycket fint när de växt till sig lite mer.

Penséer - att sitta i tankar. Gårdagens föreläsning sätter ännu spår i tankarna. Som med mycket annat tänker jag att detta borde alla mäniskor höra.

Solen är famme nu och värmer dagen.
Ha en riktigt skön vårdag!

Vilken härlig föreläsning

Ju mer jag reflekterar över förmiddagen ju mer förstår jag hur lysande den var. Istället för att tala om för oss hur saker förhåller sig fick vi fundera över oss själva och vår inställning till olika fenomen.

Du ser en sak, jag ser en annan sak i samma bild. En bild kan tolkas på flera sätt precis som verkligheten.

Ikväll har vi haft näst sista gången på datacirkeln. Jag kommer att sakna onsdagskvällarna. Att umgås ÄR livet.

Har du tittat på knäckebrödsdansen än? Kolla in på Tv4 och Talang.

Ha en bra kväll - ta in blommorna före frosten!

Morgonglädje

Rulla runt i gräset, grymta, snurvla och njuta - det är riktig morgonglädje. Fråga min hund Dexter får du höra hur gott det är. Han kan nästan inte vänta tills vi är ute på gärdet. Vi cyklar,   -han drar och jag håller emot men det är så bråttom.

Rulla, rulla, springa, spåra och så äta harpluttar - det är det bästa som finns enligt Dexter.

Dagens förmiddagsprogram är en föreläsning om interkulturell kommunikation. Det ska bli intressant och säkert väldigt nyttigt.

Tänk på den här: Du kan inte bli helt utkonkurrerad av en dator förrän den lärt sig att skratta åt omgivningens vitsar.

Alltså: umgås med varandra är bra!

Har du sett knäckebrödsdansen?

http://www.tv4.se/talang


Ha en bra dag.

filmer lagligt

I ljuset av Pirate Bay debatten bjuder nu filmbolagen sina tittare på diverse fördelar. Själv tittade jag på gratisfilm och köpte en nedladdning för bara 39 kr i helgen. Det var lite mickel innan datorn accepterade programmet som styr nedladningen men sen gick det bra. Testa själv på film2home.se

Ytterligare en mamma har förlorat sitt barn till en far från en annan kultur vid en skilsmässa. Den lille pojken har placerats på ett barnhem då myndigheterna i pappans hemland inte accepterar den amerikanska domstolens utslag: mamman har fått vårdnaden. Kulturskillnader betyder inget så länge man är överens men när osämja uppstår så löser man sina konflikter i enlighet med den kultur man har inom sig. Tänk på det:  - i många länder är det fadern som har rätt till barnen! Skriv ett kontrakt om vem som ska få barnen vid en skilsmässa - och gör det inför en religiös ledare från mannens kultur så att det blir giltigt. Som alltid - tänk efter före. Sluta upp att vara så blåögd.

Susan Boyle har nu fått konkurrens av en endast tolv år gammal pojke som verkligen kan sjunga. I alla fall fram till målbrottet. Kolla själv på Youtube.

Har du skaffat konto på Facebook än? Det är roligare än man kan tro.

Lägenheten är fortfarande ledig. Den väntar på rätt hyresgäst. Hellre vänta än fel personer som grannar. Tipsa gärna dina bekanta. Det brukar vara så- bästa metoden är mun till mun.

Nu ska Vuxenskolan styrelse träffas- ha en bra kväll!

Matlagningshelg mm

Har du också haft en så´n helg- tvättmaskinen, spisen, trädgården, tvättmaskinen, spisen, trädgården, tvättmaskinen, spisen..............
Matlådorna fyller nu frysen och det är bra för resten av månaden. Det är skönt att kunna förbereda vardagslivet och göra det enklare. Billigare blir det också om man jämför med köpta lådor.

Läste kvällspressen om flickan som förlorat sin lillasyster och nu ska placeras i en annan skola än sina dagiskompisar. Hur jäkla dum får man vara som kommunal tjänsteman? Vi har skrivit under konventionen om barnens rättigheter och barnperspektivet måste såklart vägas in i detta speciella fall. Det är den här typen av fyrkantighet som får mig att gå igång. Mer empati i vardagen!  - speciellt för våra små barn som inte förstår varför dumma vuxna gör så tokiga saker/beslut.

Nu ska jag gå och äta upp en av mina många lunchlådor- jammi. :-))

PS har du lyssnat på Susan Boyle än? gör det.

Pirater och annat

Otroligt, ett års fängelse och massor av skadestånd. Ska posten också bli dömd till fängelse och betala skadestånd. De transporterar ju också saker. Det kan vara stöldgods, narkotika, hemlig information ..... i breven. Inte vill vi väl ha censur/brevöppning på våra postförsändelser. Det måste vi ju få om det är olagligt att transportera stöldgods.

Brottet måste knytas till den person som begår det - inte till den som transporterar godset eller hur? Ja, det är klart om det är en medveten brottslig handling så måste knarkkuriren dömas precis som den som medvetet skickar en stulen bestämd produkt i filformat (oavsett vilket) till en mottagare med avsikt att begå just stöld ska dömas. MEN att döma någon som inte vet vad som transporteras i digital form för andras stölder är horribelt.

FRAM FÖR MER INNOVATIV TEKNIK och försök inte hindra utvecklingen. Fildela lagligt med betalning istället för att härja runt med serverägarna. Kul förresten att servern från tillslaget mot Pirate Bay har hamnat på museum och att intresset för den är stort.

Rapport från dagis: ja, hunddagis alltså. Det är toppen. Min hund håller på att bli social med andra hundar. Vi är båda glada.

Jag har missat något stort. Först idag fick jag klart för mig att det finns en stor talang på Youtube. Här är adressen http://www.youtube.com/watch?v=luRmM1J1sfg&feature=bz301
Lyssna på Susan Boyle- ögonen tåras.

Dags för lunch med hummersoppa- mums.

Helgen närmar sig - ska laga riktigt mycket matlådor.
PS- nytt foto- taget av Stjärnstudio - se vänsterkanten.

Ja, det är våren

Nu har jag bytt utseende på bloggen igen. Jag tycker att blommor passar så bra nu när det dyker upp nya blommor i rabatterna varje dag.
Visst är det underbart med vårvärmen.

Fågelsången är stark och härlig. Det enda tråkiga är att gärdet där jag går med min hund fortfarande är vattensjukt i sina låga delar.

Vatten, ja, nu har vattenledningarna sprungit läck i Vingåker igen. Repslagarvägen verkar väldigt utsatt för där är stora hål titt som tätt. Just nu är det ett jättestort i hörnet av Vretstavägen och Länsmansvägen. Djupt är det också. Verkar vara dags för ett utbyte av de äldsta delarna men det kanske den kommunala ekonomin inte tillåter.

Lägenheten, den gamla pastorsbostaden, är fortfarande ledig. Den väntar på rätt hyresgäst. I ett litet hus måste allt stämma. Både ekonomisk förmåga och personkemi. En riktigt snorkig kille var och tittade på lägenheten och hittade fel på allting sedan hade han fräckheten att maila att han var villig att hyra den om jag sänkte hyran med 2000 kronor och totalrenoverade. Snacka om självgod.
Jag säger bara - köp ert eget hus! Repslagarvägen 8 är till salu.

Jag har beställt tid för besiktning av husvagnen - en vecka för sent så det blir inget köra efter 1 maj men det känns faktiskt helt OK. Valborg är ändå en rätt kall helg om det inte blir samma väder som i påskas förstås.

A och S-O - ha en skön semester i Paris!

Kram på er alla
Gunilla (på lunchrast från jobbet)

Påskefterdyningar

Hej på er alla läsare,
hade ni också en underbar helg.
Jag åt ute - bokstavligen - varenda dag. Jag satt och njöt i solen av det vackra vädret. Mina arbetskamrater kom tillbaka solbrända och fina men på mig syns det ingenting.

Jag fick en grupp påskliljor i kruka med mig och den prydde husvagnen hela helgen och nu är den planterad i en av rabatterna. Nästa år blir det påskliljor under köksfönstret. Ja, inte mitt utan min hyresgästs fönster.

Arbetsveckan har startat och den är kort - härligt. Ännu en helg att se fram emot men först några datalektioner.

Vi hörs!

Påskbloggen

Veckan har varit både bra och dålig.
Många stora olyckor har hänt i världen, vänner har gått bort, förändringar i ekonomin, nya våldsdåd, rån .........
Listan kan bli lång men
det positiva är att vädret blir varmare, sommaren och semestern kommer närmare, kvällarna blir ljusare, trädgårdsmöblerna och grillarna kommer fram ur förråden, campingsäsongen är här.

Dexter har varit på dagis och det har gått bra. Han är mycket mer harmonisk hemma nu när han vet hur det kan vara borta.
Påskkorten har kommit, själv har jag dragit ner på de skrivna och mailat en hel del istället. 
Dagstidningen- KK-  har fått en ny bilaga som får betyget: medelmåttig, eller G som i skolan. Lite mer får de anstränga sig för ett VG.

Påskhelgen ligger framför oss och då åker jag och Dexter ut med husvagnen = ingen blogg i helgen.
Nu ska vi njuta av ledigheten och umgås med vänner och ta långa promenader. Säkert ska vi skälla på en och annan katt också!

Vi önskar er alla en härlig helg i det vackra vädret.
GLAD PÅSK
Vårens första påskliljor                                                  Glad Påsk-hare-kyckling

Städhelg

Städade husvagnen, bäddade rent och gjorde fint inför påskhelgen. Enda bekymret: hur mycket gasol finns det? Törs jag ha värmen på? Skulle vara rysligt om det tar slut och jag inte kan laga mat. För säkerhets skull har jag tagit ut tre täcken att gosa under.

Städade lite inne också. Bytte gardiner, drog upp persienner och fick ljust och fint. JAG bryr mig inte om ifall grannarna tittar in.  Flyttade blommor och lampor.  Snart är det bra men det kräver nog lite mer funderande.

Fick besök av svåger och svägerska från Strängnäs som jag inte sett på länge. Det var jättekul. Vi fikade och pratade mitt i röran bland alla prylar. Snart är det undan och inne i skåp igen. Det tar tid att få ordning efter att man delat ett gemensamt hem.
Spelade Bingolotto lite mellan allt röjande men som vanligt kommer jag att ha tur i kärlek för någon vinst blev det inte. Jag hoppas bli miljonär nästa vecka istället. Fast då är jag inte hemma och spelar men jag rättar lotterna i efterhand.

Måndag: Dexter är på hunddagis. På inskolning, där fanns en löptik så han märkte inte ens att jag åkte till jobbet. Hoppas det går bra och att han inte skäller hela dagen.

Hörde i morse att det varit en stor jordbävning i Italien med flera omkomna. Vi bor på rätt ställe för här skakar det bara lite ibland. Det enda som rasar är våra liv.

Återuppbyggnaden är en lång och mödosam väg.
Men eftersom solen skiner på oss idag så känns det bra och härligt.

Ingen torsdagsblogg

Igår var jag upptagen. Tittade på hunddagis med Dexter. Har hittat en kennel där det troligen kommer att gå bra att ha honom. Jag var så glad igår kväll och gjorde massor av nyttiga saker (plockade undan hemma) så det blev inte någon bloggtid över.
Idag åker jag till Hallsberg och ska gå på kurs med studieförbundet Vuxenskolan. Dexter får också ledigt och ska vara hos sonen och sonhustrun på landet. Han tjuter av glädje när de kommer. Visst är det underbart med så stor och äkta kärlek. Människor är så mycket mer inbundna - de visar sällan sin glädje på samma öppna sätt.

Tulpaner och påskliljor är på väg upp ur rabatterna. Snödropparna har blommat länge och scillan  lyser blå i gräset. NU är det vår på riktigt. Påskriset har slagit ut så jag ska ta in nytt i helgen.
Till och med tussilagon har börjat titta upp i de varmaste dikesrenarna.

Den första tussilagon tittar fram på Vretstavägen   Vårens första tussilago     

Vattenfall

Nu har de gjoprt det igen.
Delat ut biljetter till en söndag i djurparken men bara till de första som ringer - eller lyckas komma fram på Internet. Först till kvarn... Gissa om det var tjockt och överbelamrat på linjerna.  Redan förra året skrev jag ett långt brev till Vattenfall och föreslog utlottning som metod så att alla kunder skulle få samma ärliga chans. Tror någon att Vattenfall lyssnar på sina kunder?  - då tror ni i sånt fall fel. Bara de snabbaste får biljetter. Den som inte har möjlighet att vara vid dator eller telefon kl. 09.00 (mitt i arbetsdagen alltså) får inte ens en chans.

SKAMLIGT VATTENFALL att behandla kunder på det sättet. Visst, det är trevligt att ni ger oss tillbaka en liten del av övervinsterna ni tar från oss men då borde alla få chans att ta del av erbjudandet. Skärpning till nästa år.

Undrar du hur jag kan skriva mitt på förmiddagen på min blogg? Jo, jag är just nu testövervakare. Flera elever skriver ECDL-test och då måste jag vara närvarande och för att sysselsätta mig med något under tiden skriver jag av mig besvikelsen jag känner. Tur att vi är i datasalen.

Vad har du för erfareheter av Vattenfalls kundservice? skriv en kommentar.

Enzo- Gorillan som många inte får träffa Här är Kolmårdens egen bild av ENZO  - fast som liten förstås. Många tycker nog att det skulle ha varit kul att träffa den vuxne Enzo.

Måndagsvila

Igår tog jag time out från bloggen. Funderade mycket på om jag verkligen hade något att skriva. Eller tvärt om - det fanns alldeles för mycket som ville ut.

Deklarationsblanketterna landar i våra brevlådor nu och kräver uppmärksamhet. Det är nu vi får svart på vitt hur mycket pengar vi faktiskt slösat bort. Hur mycket har du tjänat - hur mycket har du kvar? Vart tog pengarna vägen?

Visst är det ett mysterium. Fast en del prylar blev det förstås.

Saknar fortfarande dagmatte/daghusse/hunddagis till min hund. Det är bråttom nu - starta hunddagis i Katrineholm och Vingåker - det finns en stor obearbetad marknad.

Ikväll har SV (studieförbundet Vuxensskolan) sin årsstämma. Årets kulturpris ska delas ut och vi ska dricka kaffe och äta tårta. Grattis sånggruppen - Sonjas sånggrupp -som får priset. Två duktiga cirkelledare och en massa sångare som övar och övar och sedan sjunger tillsammans på äldreboenden.

Solen skiner och det kommer att bli en fin dag. Ännu sitter den gamla "riktiga" tiden i kroppen. Det tar en vecka för mig att ställa om till sommartid. Klockan i min bil är konstant inställd på sommartis så hela vintern får jag justera tiden i huvudet. Hellre det än krångla med alla knappar på instrumentpanelen.

Simma lungt!

RSS 2.0