Nya idéer inför hösten

Nu börjar planeringen av höstens verksamhet, har du märkt det?
Kyrkovalet den 20 september ska förberedas med nomineringar, listor och valarbete.
Studieförbunden letar efter nya intressanta ämnen att erbjuda sina deltagare. SV har fått flera nya ämnen.
Vad sägs om Vattnets väg, Kraftsamling SKOG, Israel förr och nu, nytt idéprogram för Vuxenskolan, Ett hållbart samhälle, En ny kulturpolitik, Kyrkan inför valet, Demokrati, Diskrimineringsfrågor........

Under tiden pågår livet som förut. Dag efter dag utan att vi ens märker det. Plötsligt har vi fyllt 60 och blivit riktigt gamla. Skalet ser gammalt ut men vi känner oss som 25 utom när vi ska böja oss ner och dra på stövlarna eller strumporna. För att inte tala om vad alla små saker bara försvinner numera. Förr såg vi precis var allt låg om det så var den minsta knappnål. Nu får vi ta fram förstoringsglaset om vi vill läsa på livsmedelsförpackningarna.

Jag funderar starkt på att hamstra den gamla sortens glödlampor - 75 W - för de nya lågenergilamporna är hopplösa att handarbeta under. Det går bara inte. Jag måste tända lampan minst en timme före för att den ska hinna ladda upp ljuset till en någorlunda hyfsad styrka och det räcker inte i alla fall.  Jag ser fram emot de lampor som ska komma med LED-lampor som ger ett starkt och bra ljus för viktiga göromål.

I morgon har arbetsgivaren inbjudit till en utbildning i det nya arbetstidsavtalet. Hela ÅTTA timmars teoretisk genomgång en fredag.  Hur tänker man? Alla vi vanliga arbetare och tjänstemän är trötta efter en arbetsvecka medan PK (personalkontoret) verkar ha vilat och laddat så att de kan ge allt på fredagen.

 En blomma till alla som kommer!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0