Valvinnare

Folkpartiet, Miljöpartiet och Piratpartiet gick framåt i valet jämfört med förra EU-valet. Nu får vi se om det kommer att ha någon effekt när Sverige blir värdland och ordförande under ett år i den europeiska unionen.

I min vallokal (där jag var röstmottagare) röstade 51.6% av de röstberättigade och det är högre än genomsnittet i landet. Det var en intressant och rolig dag. Om du får chansen att vara röstmottagare i något val så TA DEN. Du kommer att få en intressant upplevelse och om du iakttar de röstande har du sysselsättning hela dagen. Där kommer de nervösa förstagångsväljarna, småbarnsföräldrarna som har jämt göra att baxa in barnvagnen, hundpromenadfolket som turas om att gå in och rösta respektive stanna ute och hålla hundarna sällskap, de som röstat många gånger och tror att detta är deras sista val, alla de som arbetar och röstar på en rast, de jäktade väljare som är på väg att resa bort, de som nästan glömt valdagen och kommer i sista minuten - ja du kommer att möta massor av intressanta människor.

Nu får du börja fundera på kommande val: i höst röstar kyrkans folk och nästa år ska vi välja nytt kommunfullmäktige, landstingsfullmäktige och en ny riksdag.

Ha en bra dag

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0